Digital

El Salvador, prima țară care a legalizat plățile cu Bitcoin. Alte țări i-ar urma exemplul

Legalizarea plăților cu Bitcoin de către El Salvador este o mișcare care ar putea avea un efect de domino, prin care ar determina și alte țări să accepte această criptomonedă ca mijloc legal de plată, reiese din analiza "El Salvador’s law: a meaningful test for Bitcoin”, realizat de specialiștii PwC.

Legalizarea plăților cu Bitcoin de către El Salvador este o mișcare care ar putea avea un efect de domino, prin care ar determina și alte țări să accepte această criptomonedă ca mijloc legal de plată, reiese din analiza “El Salvador’s law: a meaningful test for Bitcoin”, realizat de specialiștii PwC.

Din data de 7 septembrie 2021, El Salvador a devenit prima țară care a legalizat plățile cu Bitcoin, iar la o lună după implementarea acestei măsuri s-a observat o creștere importantă în ceea ce privește adoptarea în masă și gradul de utilizare.

Potrivit raportului, 3 milioane de cetățeni folosesc portofelul național pentru Bitcoin, Chivo, adică aproape 50% din populația țării. În medie, 2 milioane de dolari pe zi în remitențe sunt tranzacționați prin portofelul Chivo. În fiecare secundă au loc în medie peste 65.000 de tranzacții prin portofelele Chivo. Peste 14.000 de tranzacții au loc la ATM-urile Chivo pe zi.

Mai mult, guvernul El Salvador promovează puternic adoptarea Bitcoin, prin inițiative precum reduceri pe combustibil plătit cu portofelul Chivo.

Faptul că Bitcoin a devenit un mijloc legal de plată aduce noi oportunități de afaceri, nu numai în El Salvador, dar la nivel global. Rămâne de văzut dacă actorii tradiționali care dețin astăzi puterea în piața remitențelor vor oferi servicii noi pentru criptomonede sau vor veni noi jucători care vor oferi astfel de servicii. 

Faptul că moneda Bitcoin a devenit legală în El Salvador poate să influențează puternic viitorul acestei monede, demonstrând cum este posibil să utilizezi Bitcoin în viața de zi cu zi.

Experimentul din El Salvador ar putea însemna o schimbare de traiectorie, dar acolo sunt diferite lucruri de care trebuie ținut cont precum: riscuri economice și financiare, provocări tehnologice, provocări sociale și riscuri de securitate.

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai importante și semnificative teste pentru adoptarea masivă a Bitcoin.

Mă bucur că am avut posibilitatea să contribui la acest raport, despre care puteți afla mai multe aici: “El Salvador’s law: a meaningful test for Bitcoin”.

Share
Share
Share