Digital Tehnologie, Media & Telecom

Micro experiențele oferite de aplicațiile mobile SAP sau cum poți să-ți simplifici munca și să iei decizii mai ușor

Cu un telefon și o conexiune la internet, oricine poate avea azi acces la piața globală a informațiilor, a afacerilor, a învățării sau a distracției. Practic, ”la un click distanță” a devenit rutină. Fac parte din generația care a crescut într-o lume a tehnologiei, o generație mereu curioasă să învețe și să folosească chiar și cele mai elementare forme de comunicare pentru a învăța, precum vestitele jocuri Trivia de pe mIRC din anii 90. Astăzi, deja de la prima oră, suntem cu mâna pe telefon și stăm permanent conectați cu știrile din toată lumea, dar și cu prietenii sau familia.

Cu un telefon și o conexiune la internet, oricine poate avea azi acces la piața globală a informațiilor, a afacerilor, a învățării sau a distracției. Practic, ”la un click distanță” a devenit rutină. Fac parte din generația care a crescut într-o lume a tehnologiei, o generație mereu curioasă să învețe și să folosească chiar și cele mai elementare forme de comunicare pentru a învăța, precum vestitele jocuri Trivia de pe mIRC din anii 90. Astăzi, deja de la prima oră, suntem cu mâna pe telefon și stăm permanent conectați cu știrile din toată lumea, dar și cu prietenii sau familia. 

În același timp, telefonul a devenit principalul mod de a ne conecta cu informația de business – o informație care ne poate face câștigători dacă e ușor de accesat și folosit în procesele și deciziile de afaceri. Iar aici vorbim de aplicații și experiențele oferite de acestea pentru că, deși este extrem de util, telefonul a devenit și cea mai uzuală variantă de a pierde timp prețios. Fluxul continuu de notificări care ne solicită atenția și ne pune sub presiunea de a răspunde prompt – atât la mesajele de serviciu, cât și la cele personale – are un efect puternic  asupra vieții noastre zilnice. Un studiu a constatat că 80% dintre angajați au dezvoltat o dependență de smartphone pentru probleme legate de muncă, iar alt studiu a observat că oamenii au ajuns să-și folosească smartphone-urile în timpul liber mai mult în scop de muncă decât în alte scopuri, ceea ce face ca distincția dintre viața privată și cea publică să se estompeze, cu efecte negative ușor de intuit.

Iată de ce sunt importante aplicațiile mobile care nu se mai învârt în jurul notificărilor care ne umplu ecranul telefonului sau care ne deranjează în ședințe, ci care se axează pe economisirea timpului. Aplicațiile pentru soluțiile SAP pornesc de la ideea că informația centralizată trebuie să ajungă la utilizator în momentul potrivit pentru a facilita luarea unei decizii. Fie că ești manager de proiect, te ocupi de lanțul de aprovizionare sau aștepți cu nerăbdare raportările financiare trimestriale, suita de aplicații mobile SAP îți poate ușura procesul decizional.  

Potrivit cercetărilor realizate de SAP, 70% dintre interacțiunile companiilor din anul 2021 au fost prin intermediul dispozitivelor mobile. Pandemia a făcut ca stilurile și mediile de lucru să fie modificate substanțial, ca să nu mai vorbim de vremurile în care lucrăm. Lumea se adaptează la acest stil de muncă centrat pe mobil, iar pentru a ține pasul cu procesele de zi cu zi, avem nevoie de tehnologie care se poate adapta. 

În această eră a hiper informației, vorbim de micro experiențe – aplicațiile SAP oferă doar un sumar al informațiilor necesare pentru acele decizii pe care le poți lua cat timp astepti liftul, de exemplu, fără să te sufoce cu toate detaliile și cifrele disponibile în aplicația desktop. SAP are o suită de aplicații mobile pentru toate soluțiile Cloud precum: Ariba, Concur, Fieldglass, SuccessFactors, C/4 Hana etc. 

În afara listei extensive de aplicații mobile standard disponibile in App Store sau Google play, fiecare client are posibilitatea de a dezvolta aplicații mobile custom în mod nativ prin SAP Cloud Platform Mobile Services folosind limbaje de programare precum Kotlin/Java, JavaScript, HTML, CSS. In plus, orice aplicație construită ca extensie pentru variantele desktop ale soluțiilor cloud SAP poate avea în mod nativ și versiune pentru mobil. 

Citește și:

Mai mult, SAP pune la dispozitie SAP Mobile Start – un punct de intrare unic pentru toate experiențele mobile SAP. Aplicația vă permite să valorificați puterea descoperirii și a navigării în funcție de context în toate aplicațiile și procesele SAP esențiale pentru afacerea voastră.

  • Oferă informații personalizate și ajuta în luarea deciziilor în cunoștință de cauză folosind “On device intelligence”
  • Unifica aplicațiile, procesele și fluxurile de lucru fragmentate în întreaga companie
  • Utilizează navigarea intuitivă cu notificări mobile native, alerte acționabile, căutare și multe altele
  • Permite lucrul neîntrerupt cu capabilități robuste atat offline cat și online

Prin folosirea functionalitatii Task Center in SAP Mobile Start se permite accesul la toate fluxurile de aprobare din toate sistemele SAP conectate printr-un singur ecran, navigand facil de la notificarile grupate în mod intuitiv. Fluxurile pot fi procesate printr-un singur click, fără a sări în mai multe aplicații. Astfel se reduce drastic timpul petrecut în fata ecranului pentru luarea deciziilor operaționale, cum ar fi: 

  • Fluxurile de aprobare: Cerere de cumparare, Ordin de cumparare, Cotatii, Managementul contractelor de achiziții, Aprobare timp de lucru prin sistemul SAP S/4 HANA
  • Recrutare candidati, Aprobare oferta în procesul de recrutare, Aprobare Profil de Joburi, Aprobare concedii și timp liber, Evaluarea performanței, Aprobare Timesheet, Modificări la nivel de angajat prin sistemul SAP SuccessFactors
  • Fluxurile de aprobare: Aprobare ordine de muncă, Aprobare postări de joburi prin sistemul SAP Fieldglass

Lista de mai sus conține doar câteva exemple din procesele standard acoperite de fluxuri de aprobare de la SAP, cea completa care este în continua creștere se află aici SAP Help Portal.

Pentru activarea si configurarea aplicațiilor mobile SAP, PwC poate ajuta companiile care implementează soluții SAP Cloud, acesta fiind un pas important în optimizarea proceselor prin digitalizare.  

În plus, pentru acele procese tipice unei anumite companii pentru care se dorește dezvoltarea unei aplicații mobile customizate, SAP ajută consultanții punând la dispoziție un kit de dezvoltare aplicații mobile accesibil din SAP Mobile Services (cuprinzând SDK atat pentru aplicații iOS, cat și pentru Android). Chiar și în cazul aplicațiilor customizate pentru fiecare client în parte, se poate păstra cu ușurință acel “look and feel” cu care clientul este deja familiarizat din experiența interfeței SAP standard. Echipa de dezvoltatori din PwC va poate ajuta în analiza, proiectarea și construirea extensiilor și aplicațiilor mobile optime pentru procesele din compania voastră.

Share
Share
Share