De peste un deceniu, PwC CEO Survey explorează percepțiile directorilor generali din România privind evoluția economiei, precum și perspectivele, provocările și oportunitățile de dezvoltare ale organizațiilor pe care le conduc. În acest an, raportul va fi lansat public pe 29 martie.
Pentru a avea o înțelegere mai aprofundată a viziunii unor lideri de afaceri din România, am realizat în cadrul raportului o serie de interviuri pentru rubrica ”Inside the mind of the CEO” cu: Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, Andreea Pipernea, CEO NN Pensii, Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb, Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, Julien Munch, CEO Carrefour, Raffel Volker, CEO E.ON România, Sergiu Manea, CEO BCR, Francois Bloch, CEO BRD Groupe Société Générale și Călin Costinaș, Deputy CEO Profi Rom Food.
Ce măsuri ați luat sau vă pregătiți să luați pentru a face față provocărilor/riscurilor care amenință economia globală și locală?
Andreea Pipernea, CEO NN Pensii: Prin natura business-ului și prin impactul pe care îl avem în viețile celor peste 2,2 milioane de români care se bazează pe NN pentru un viitor mai liniștit financiar, suntem mereu pregătiți pentru situații neprevăzute care pot să apară în contexte economice volatile. De aceea, avem o abordare rezilientă și dinamică în toate ariile de activitate. Strategia de investiții prudentă și sustenabilă pe termen lung și cadrul solid de administrare a riscurilor, bazat pe o evaluare holistică în selecția investițiilor și un apetit de risc adaptat contextului, ne ajută să protejăm banii clienților pe termen lung. Iar preocuparea pentru digitalizarea și eficientizarea operațiunilor ne ajută să oferim oamenilor soluții și interacțiuni așa cum au nevoie, dar și acces transparent, în timp real, la toate informațiile despre produsele lor.
Ce vă motivează să vă păstrați optimismul pentru viitorul companiei voastre și pentru evoluția economiei locale în următorii ani?
Andreea Pipernea, CEO NN Pensii: Reziliența și adaptabilitatea mediului de business în contextul ultimilor ani este îmbucurătoare și, mai departe, cred că avem suficiente motive să privim spre viitor cu o doză de optimism. La nivel macro, perspectivele de creștere economică, chiar dacă deocamdată încă destul de modeste, potențialul de recul al inflației și accesibilitatea investițiilor din fonduri UE sunt doar câteva dintre ele. În același timp, accelerarea digitalizării accesului la produse financiare cum sunt pensiile sau asigurările și creșterea gradului de informare și conștientizare privind beneficiile soluțiilor pentru un viitor financiar mai bun vor susține în următorii ani dezvoltarea industriei. Accentul pe digitalizare este deja o condiție sine qua non a performanței într-un mediu extrem de competitiv în care tot mai multe startup-uri fintech și insurtech definesc tendințele viitorului. Prin urmare, motivația și capacitatea de a ne accelera transformarea digitală creează premisele să ne atingem obiectivele noastre strategice pe termen lung.