Inside the mind of the CEO

Cătălin Radu, CEO Bristol Myers Squibb: Pentru a ne atinge obiectivele de calitate, eficiență și viteză avem nevoie de cei mai buni oameni

De peste un deceniu, PwC CEO Survey explorează percepțiile directorilor generali din România privind evoluția economiei, precum și perspectivele, provocările și oportunitățile de dezvoltare ale organizațiilor pe care le conduc. În acest an, raportul va fi lansat public pe 29 martie.

De peste un deceniu, PwC CEO Survey explorează percepțiile directorilor generali din România privind evoluția economiei, precum și perspectivele, provocările și oportunitățile de dezvoltare ale organizațiilor pe care le conduc. În acest an, raportul va fi lansat public pe 29 martie.

Pentru a avea o înțelegere mai aprofundată a viziunii unor lideri de afaceri din România, am realizat în cadrul raportului o serie de interviuri pentru rubrica ”Inside the mind of the CEO” cu: Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, Andreea Pipernea, CEO NN Pensii, Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb, Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, Julien Munch, CEO Carrefour, Raffel Volker, CEO E.ON România, Sergiu Manea, CEO BCR, Francois Bloch, CEO BRD Groupe Société Générale și Călin Costinaș, Deputy CEO Profi Rom Food. 

Ce măsuri ați luat sau vă pregătiți să luați pentru face față provocărilor/riscurilor care amenință economia globală și locală?

Cătălin  Radu, CEO Bristol Myers Squibb: BMS este o companie farmaceutică care are inovația adânc întipărită în ADN. Pentru noi, fiecare zi înseamnă o cursă contra cronometru de a descoperi, cerceta, autoriza și comercializa medicamente care salvează viețile a milioane de pacienți în întreaga lume.

Echipa din România nu face excepție și, începând cu studiile clinice derulate în România, continuând cu etapa de acces pe piață prin intermediul mecanismelor naționale de compensare și până la etapele finale de promovare și comercializare a medicamentelor noastre inovatoare, toate eforturile noastre au ca scop punerea la dispoziția pacienților din România a inovației BMS în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a ne atinge obiectivele de calitate, eficiență și viteză, avem nevoie de cei mai buni oameni. Încă de acum 3 ani, am început un proces de transformare a echipei și de extindere în arii terapeutice noi.

Suntem pionierii imuno-oncologiei în lume și continuăm să inovăm la cel mai înalt nivel, astfel că atragerea oamenilor valoroși și pregătirea profesională continuă sunt elemente centrale în activitatea Bristol Myers Squibb în România.

Ce vă motivează să vă păstrați optimismul pentru viitorul companiei voastre și pentru evoluția economiei locale în următorii ani?

Cătălin  Radu, CEO Bristol Myers Squibb: Ultimii 30 de ani ne-au aratăt că România a pornit pe un drum provocator, cel către o democrație și economie de piață functionale. Au fost obstacole și momente grele, cauzate de deficiențe locale sau conjuncturi externe. Am observat, însă, o constantă – îmbunătățirea continuă și evoluția. Au fost perioade de accelerare sau de staționare, însă economia și societatea românească au păstrat direcția. Văd în politică mulți oameni tineri și o conștientizare din ce în ce mai puternică a responsabilizării factorului politic în economia țării. De asemenea, cred că tot mai mulți politicieni au înțeles cât de importantă este integritatea și cât de neiertătoare poate fi politica și cât de fermă poate fi justiția când apar deviații de la normele statului de drept. Toți acești factori îmi determină optimismul față de traiectoria și evoluția României, indiferent de provocări.

Pe acest fond macro optimist, îndrăznesc să plusez la acest capitol, al optimismului,  vizavi de Bristol Myers Squibb prin prisma portofoliului pe care îl avem, îl consolidăm și îl extindem. Produsele comercializate, cele în faza de lansare sau cele aflate în diferite faze de dezvoltare îmi dau încredere că vom rămâne în vârful industriei farmaceutice atât la nivel global, cât și local.

Contribuim la salvarea de vieți și știm să facem asta bine. Avem o echipă extraordinară în România, de profesioniști motivați, cu energie pozitivă și dorința de a deveni în fiecare zi mai buni. Toate acestea mă fac mândru de compania la care lucrez, de echipa alături de care activez pentru pacienții din România și mă mențin optimist pentru viitor.

Share
Share
Share