Features PwC, La cafea cu un executiv

ZF/PwC La cafea cu Mihai Bordeanu, Dacia: Cariera mea este un paradox, dar în primul rând am avut multă şansă

Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge în industria auto şi că voi ocupa o asemenea poziţie, mai ales că eu sunt un om de marketing, nu un inginer auto. Cariera mea este un paradox, dar în primul rând am avut multă şansă.

„Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge în industria auto şi că voi ocupa o asemenea poziţie, mai ales că eu sunt un om de marketing, nu un inginer auto. Cariera mea este un paradox, dar în primul rând am avut multă şansă”, spune Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia South Eastern Europe și Country Head Romania la Groupe Renault, în discuția cu Daniel Anghel, TLP Leader PwC România, și Cristian Hostiuc, Director editorial Ziarul Financiar

Puteți citi interviul integral aici.

În poziţia pe care o deţine acum, Mihai Bordeanu este responsabil de producţia, de brandul şi de vânzările Dacia. Este o carieră care nu mai pare un paradox dacă este privită din perspectiva deschiderii de a folosi oportunitățile care au apărut ca pași de dezvoltare profesională și personală. I-a plăcut matematica, dar a început să lucreze în marketing pentru branduri de uz casnic. A fost recrutat pentru industria de FMCG, ocupând poziția de marketing manager al unuia dintre brandurile Danone. Apoi, pe neaşteptate, a primit un telefon care a produs o nouă schimbare de industrie, către cea auto. A fost mai întâi la Toyota, apoi a urmat Groupe Renault, avansând din funcții de director de marketing în regiuni diferite din Europa până la poziția pe care o ocupă astăzi.

Pentru români, acum este mult mai uşor să acceadă la poziţii externe în multinaţionale. Mihai Bordeanu spune că naţionalitatea nu contează, cel puţin în Grupul Renault, iar el este cel mai bun exemplu prin poziţiile pe care le-a avut.

Daniel Anghel este de aceeaşi părere.

„Sunt români care au plecat din PwC şi au ajuns pe poziţii importante în diverse ţări sau sunt români care au luat locul expaţilor în conducerea operaţiunilor din România, şi au rezultate foarte bune.“

Share
Share
Share