Digital Tehnologie, Media & Telecom

Business Insights cu PwC România. Sectorul de IT ar putea să ajungă la o contribuţie de 12% în PIB în următorii 5-7 ani. „În absenţa transformării digitale, PIB-ul va scădea”

După mai multe zile de suspans în care mediul de afaceri a așteptat cu maxim interes decizia guvernului privind prelungirea facilităților fiscale după data de 25 octombrie - când expirau câteva dintre cele mai importante măsuri prevăzute de pachetele legislative succesive anterioare din perioada pandemică -, a fost în fine publicată la începutul acestei săptămâni OUG nr.181/2020. Vom evidenția în acest articol cele mai importante aspecte pe care contribuabilii ar trebui să le aibă în vedere din perspectivă strategică în privința aplicării acestui act normativ în corelație cu altele esențiale relevante în această perioadă, în special, cu OUG nr.69/2020 referitoare la amnistia fiscală, fără a relua aspectele noii reglementări ale cărei prevederi au fost reproduse deja ca atare în media.

În următorii 5-7 ani, sectorul de IT din România ar putea ajunge la o contribuţie între 10% ş 12% în PIB, iar absenţa transformării digitale ar putea duce la o scădere a Produsulu Intern Brut al ţării, spun Dinu Bumbăcea, Partener, Lider Consultanţă pentru Afaceri, PwC România şi Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, PwC România.

”În ceea ce priveşte pregătirea tehnică a oamenilor din România, ea este una bună, peste media europeană şi putem să capitalizăm aici. Contribuţia acestui sector la PIB ar putea să fie cel puţin dublă faţă de cât este în momentul de faţă pentru că avem oameni bine pregătiţi, care sunt apreciaţi în afara ţării. Deci 10%, 11% sau 12% din PIB ar trebui să fie o ţintă realizabilă pentru tehnologia informaţii în următorii 5-7 ani”, a spus Gabriel Voicilă în cadrul emisiunii Business Insights cu PwC România.

Share
Share
Share