Tax & Legal

Business Insights With PwC. Expiră răgazul de la plata taxelor. ”Este posibil ca în perioada următoare să se intensifice inspecţiile fiscale”

Pe 25 octombrie urmează să "expire" facilităţile fiscale precum amânarea plăţii taxelor şi suspendarea executării silite, oferite de stat companiilor în contextul pandemiei de COVID-19, iar companiile pot să se aştepte la o intensificare a inspecţiilor fiscale în perioada următoare, cred Dan Dascălu, partener, D&B David şi Baias şi Daniel Anghel, Partener, Lider servicii fiscale şi juridice, PwC România.

Dan Dascălu

Pe 25 octombrie urmează să “expire” facilităţile fiscale precum amânarea plăţii taxelor şi suspendarea executării silite, oferite de stat companiilor în contextul pandemiei de COVID-19, iar companiile pot să se aştepte la o intensificare a inspecţiilor fiscale în perioada următoare, cred Dan Dascălu, partener, D&B David şi Baias şi Daniel Anghel, Partener, Lider servicii fiscale şi juridice, PwC România. 

”Cred că amânarea la plata a taxelor şi impozitelor a fost cea mai des folosită. Această măsură expiră acum, pe 25 octombrie. Astfel de măsuri au fost benefice şi în multe cazuri s-a evitat un posibil blocaj financiar care ar fi avut consecinţe mult mai drastice. Cred că în această perioadă, cel mai important lucru este să evităm o incertitudine fiscală, să evităm tot ce înseamnă impredictibilitate fiscală”, a declarat Daniel Anghel în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Share
Share
Share